06-11586658 info@slimhealth.nl

Even voorstellen

Hallo! Ik ben Brenda van Denter (1974) en ik woon Utrecht, waar ik ook mijn eigen praktijk heb. Ik ben mijn coach-loopbaan begonnen als gewichtscoach en inmiddels coach ik al jaren met veel plezier vooral dames die aan zichzelf willen werken voor een Happy & Healthy You.

Mijn passie

Het is mijn passie om jou (nog meer) in balans te brengen, zodat jij de beste Happy & Healthy versie van jezelf aan de wereld kan laten zien. Want je zult zien dat jij dan meer geluk, plezier en vrijheid ervaart. En dat gun ik iedereen!

Mijn afslankverleden

Laat ik beginnen met mijn afslankverhaal. Na een jarenlang gevecht met eten en de weegschaal is bij mij op mijn 25e de knop omgegaan en ben ik zo’n 28 kilo afgevallen. Ik had toen al veel diëten geprobeerd, maar niets kon ik echt lang volhouden of gaf een blijvend resultaat. De juiste methode om af te vallen heb ik gevonden toen ik op zoek ben gegaan naar wat er echt bij mij en mijn leven paste.

Met gezond en lekker eten en op zijn tijd bewust genieten van iets lekkers, viel ik langzaam en zonder hongergevoel af. Maar alleen het aanpassen van mijn eetpatroon bleek niet voldoende. Ik heb ook mijn eetgedrag samen met een coach onder de loep genomen.

Al snel werd duidelijk waarom ik op bepaalde momenten (veel en soms heel veel) ging eten, ik leerde mijn patronen en valkuilen herkennen. Een belangrijke les was dat ik door mijn perfectionisme altijd 100% controle wilde, maar dat vaak natuurlijk niet had. Ik vond dat gevoel niet fijn en ging dat vervolgens (onbewust) weg eten. Wat een rust gaf dit inzicht!

De volgende stap in mijn proces was deze patronen te doorbreken. Ik heb geleerd om me beter en sneller te uiten. Dus niet alles zelf willen oplossen en het allemaal maar ‘opeten’, maar meer delen. Dat was niet eenvoudig, maar het is me wel gelukt. Ik kreeg daardoor weer de controle over eten en mijn gewicht. Het is nu echt mijn nieuwe gezonde leefstijl geworden en ik voel me er nog steeds super bij!

Uit eigen ervaring kan ik je dus zeggen dat afvallen heel hard werken is en veel doorzettingsvermogen kost. Je moet gemotiveerd zijn en weten waar je het voor doet, JEZELF. Het heeft mij veel moeite en tijd gekost voordat ik mijn eetgedrag goed onder controle had en ik stabiel op mijn ideale gewicht was. Het zal ook altijd mijn aandacht nodig hebben en nu ik dat snap, lukt dat ook.

Mijn praktijk

Het goede gevoel wat ik nu heb, dat wil ik graag met jou delen! Daarom ben ik in 2009 begonnen met de opleiding voor gewichtsconsulente en ben ik daarna gestart met mijn eigen praktijk. Dat doe ik naast mijn parttime baan van 3 dagen in de week. De afwisseling vindt ik vooral erg leuk. Als gewichtscoach begeleid ik voornamelijk ambitieuze vrouwen naar een blijvend gezond gewicht en een gezonde leefstijl die bij hun leven past. En met succes!

Mijn visie is dat gezond afvallen met normale voeding en een blijvend resultaat halen écht kan. De truc is namelijk het aanpassen van je gewoontes en je eetgedrag. Stop dus met diëten! Ontdek welke gezonde leefstijl echt bij jou past en krijg slim weer de controle over je gewicht. Als ervaringsdeskundige en coach op het gebied van afvallen, gewichtsbeheersing en een gezonde leefstijl help ik je daar graag bij!

Mijn missie :
Ambitieuze vrouwen helpen met het positief veranderen van hun mindset en leefstijl, om zo de gelukkigste en vitaalste versie van zichzelf te worden.

Het 13-wekenprogramma

Aan de hand van mijn kennis, mijn eigen ervaring en de resultaten uit mijn praktijk heb ik in 2013 mijn succesvolle 13-wekenprogramma ontwikkeld.

Het 13-wekenprogramma is een effectief leefstijlprogramma voor volwassenen gericht op gedragsverandering. Het is een uniek coachingstraject met een werkboek waarmee stap voor stap een gezonde leefstijl en het ideale gewicht ontstaat dat bij jou past. Net als bij mij!

Tijdens het 13-wekenprogramma worden je successen benadrukt, je leermomenten actief ingezet en wordt je gesteund wanneer het (even) moeilijk is. Maar jij bent degene die het moet doen! Met mij als coach en een eigen 13-wekenprogramma werkboek ga je actief aan de slag om je gewoontes aan te pakken voor een gezonde leefstijl en zul je geleidelijk afvallen. Je krijgt weer controle over je gewicht, je zit lekkerder in je lijf, je hebt meer zelfvertrouwen en weer volop energie. En iedere keer werkt het weer!

In 2016 heb ik daarom besloten het 13-wekenprogramma als product aan te bieden aan collega’s om te gebruiken in hun praktijk. Inmiddels bieden meerdere gewichtscoaches door heel Nederland het 13-wekenprogramma aan in hun praktijk. En daar ben ik trots op! Wil je meer weten over het 13-wekenprogramma of wil jij weten of er een gewichtscoach bij jou in de buurt zit, kijk dan op www.13-wekenprogramma.nl

Mijn ontwikkeling

Na verschillende leefstijltrainingen en cursussen te hebben gedaan waar coaching in voor kwam, heb ik in 2014 besloten mijzelf echt te gaan ontwikkelen als coach. Ik heb me dat jaar ingeschreven voor de HBO-opleiding Psychologie – coaching. Tijdens dit jaar ben ik niet alleen professioneel gegroeid, maar juist ook persoonlijk. In veel oefenopdrachten was ik namelijk zelf de cliënt en leerde ik weer nieuwe aspecten van mezelf. En wat was dat heerlijk, ik ben dat jaar echt weer een happy-er versie van mijzelf geworden.

Eind 2015 kwam ik vervolgens in aanraking met de coachmethode Innerlijk Familie. Ik was daar direct ontzettend enthousiast over. Na de opleiding voor schildencoach te hebben gevolgd, zet ik de innerlijke familie met veel plezier in tijdens mijn coaching. Met de innerlijke familie leg je namelijk direct een relatie naar de praktijk en kun je er dus gelijk wat mee. Dat maakt dit model zo krachtig en waardevol voor mij.

In 2016 heb ik de opleiding Oplossingsgerichte therapie gevolgd en deze uiterst effectieve methode leren toepassen. En omdat ik het heerlijk vind om mezelf te blijven ontwikkelen ben ik nu bezig met een jaaropleiding coaching. Tijdens deze opleiding ga ik het positief en effectief coachen verder verdiepen met andere coachmodellen, zoals motiverende gespreksvoering en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ik heb er elke lesdag weer veel heel zin in!

Vanuit een persoonlijke ontwikkelbehoefte werk ik dus steeds aan een betere versie van mijzelf. En dat maakt mij zoveel gelukkiger in mijn leven. Ik snap mezelf en de mensen om mij heen steeds beter en daardoor ben ik meer ontspannen en kan ik meer genieten (van eten). En dat is zo fijn! Dat gevoel wil ik jou ook geven met mijn coaching voor a Happy & Healthy You!

Ik in één zin?
Coachend motiveren en inspireren vanuit enthousiasme en positiviteit!

Als coach

Cliënten beschrijven mij als oprecht, positief en activerend. Mijn coaching geeft je waardevolle inzichten en praktische handvatten. Ik werk altijd zorgvuldig en gestructureerd, maar het proces is niet bepalend, jij bent dat wel. Mijn werkwijze bestaat uit een mix van inzichten uit de Positieve Psychologie en Oplossingsgericht therapie, verschillende effectief bewezen coachingstechnieken, en natuurlijk mijn eigen ontwikkelpad. Dit in combinatie mijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van gezond leven, afvallen en gewichtsbeheersing maakt mij een healthcoach waar je op kan vertrouwen.

Kennismaken?

Wil jij meer over mij weten of met mij aan de slag voor a Happy & Healthy You? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertel ik graag meer over mezelf en wat ik voor jou zou kunnen betekenen. Wie weet tot snel!

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan doen? Ik vertel het je graag tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.