06-11586658 info@slimhealth.nl

Vergoeding kosten

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) en daardoor wordt door steeds meer zorgverzekeraars jouw kosten voor mijn leefstijlcoaching vergoed!

BGN Gewichtsconsulent

Een BGN gewichtsconsulent begeleidt cliënten met gewichtsproblemen volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

De belangrijkste taak van de gewichtsconsulent is het adviseren, begeleiden en motiveren tot gedragsverandering op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Daarnaast geeft een BGN-gewichtsconsulent ook lezingen, workshops en cursussen op het gebied van een gezonde leefstijl en leefstijlaanpassingen.
 

Lidmaatschap

Als lid van de beroepsvereniging ben je verplichting om jaarlijks nascholingen te volgen. Zo blijft de kennis over voeding, beweging en coaching op niveau en wordt de kwaliteit van het voedingsadvies en mijn begeleiding en coaching gewaarborgd.

Kosten vergoed

Het lidmaatschap bij de beroepsvereniging zorgt er ook voor dat jouw kosten voor mijn begeleiding door diverse zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hiervoor wordt niet eerst het eigen risico aangesproken.

Meer informatie over de vergoeding per zorgverzekeraar vind je hier.

Let wel op! Iedere zorgverzekeraar vergoedt tot een bepaald maximum per kalenderjaar.
Als dit maximum bereikt is, wordt er geen vergoeding meer gegeven voor dat kalenderjaar.

Voor meer informatie over de beroepsvereniging kun je kijken op www.gewichtsconsulenten.nl
 
 

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan doen? Ik vertel het je graag tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.